Amos Oz



Amos Oz

Amos Oz ble født i Jerusalem i 1939. I 1954 flyttet han i kibbutz der han ble boende i 25 år, bare avbrutt av militærtjeneste og universitetsstudier i litteratur og filosofi.

 Amos Oz var soldat for Israel i 1967 og 1973. I 1977 bidro han til Fred-Nå-bevegelsen, og han har senere vært aktiv i den israelske fredsbevegelsen som søker forståelse med araberne. Amos Oz debuterte som forfatter i 1963, og har skrevet 20 bøker, hvorav 12 romaner. Han er utgitt i mer enn 30 land.

I 1992 ble Amos Oz tildelt den prestisjefylte tyske Freidenpreis. I 1998 ble han tildelt Israels fremste litterære pris for sitt forfatterskap, og i 2004 fikk han den franske prisen Prix Femina. Amos Oz ble også tildelt Den norske Forfatterforenings ytringsfrihetspris i 2001.

Bibliografi

2010 - En fortelling om kjærlighet og mørke

2010 - Hvordan helbrede en fanatiker

2009 - Den svarte boksen - "fascinernede dybdeborringer av kjellerregioner i menneskesinn"

- Brikt Jensen, Aftenposten

2008 - Dikt om liv og død

2006 - Plutselig i skogens dyp

2013 - Historier fra et landsbyliv

Kategorier: